Adventsånger

Adventsånger, adventstämning. Ljus och värme. Vi har sjungit idag.
Både i kyrkan och på lasarettet. Det känns att det är lite speciellt nu. Julen närmar sig.

På en sång sjöng Tommy vers ett när vi andra sjöng vers två. Men det gör väl detsamma så länge hans sjunger rätt melodi.


Vad ska man säga

En från Dans föreningen dog förra veckan. Hon har ju varit sjuk några år, men kan man förbereda sig på döden? Ringde hennes sambo, som också är med i föreningen. Vad ska man säga? Beklagar sorgen, jag tänker på dig. Han lät väldigt samlad, men det är klart det är jobbigt. Hon hade visst dött hemma. Men alltför närgångna frågor vill man inte ställa. Hoppas att han uppskattade mitt samtal ändå. För vad ska man egentligen säga?

Som jag trodde

Känner mig nästan alltid lite nedstämd när jag går hem efter sången. Undrar varför? Nu beror det nog på att jag känner som jag utnyttjat mina hjälpare. Jag förstår om dom byter mobilnummer, för jag måste vara en pain in the ass! Varför måste jag vara sådan. Gripa tag i någon och dra den med i fallet. Ska jag sluta i kören? Kan det hjälpa? Usch! Nu blev det dyster läsning på bloggen.

Glad idag

Min kisse är en riktig myspropp. Så här extremt mysig är hon sällan så länge. Men man må ta vara på de goda stunderna. Snart blir det sång. Alltid kul. Peppar peppar, har inte blivit förkyld ännu. Jag som brukar dra till mig alla baciller som är ute och virvlar. Det finns mycket att vara tacksam över. Som den gamla fina sången av A Fältskog Tack för en underbar vanlig dag.

Godmorgon

Godmorgon Bloggen.
Först på jobbet idag. Tyvärr känns det inte som det kommer att bli en bra dag, jobbmässigt.
Har en dubbel, med en som är så seg så vi kommer väl aldrig dit. Kanske ska jag ta tanten själv.

Varför gör Pusi så?

Nästan varje dag blir jag och Pusi ovänner! Hon är i trotsåldern just nu. Totalt möjlig. Hon älskar sockor, särskilt om dom sitter på en fot. Riva ner saker från bordet är också kul. Speciellt om det är något i keramik, glas eller porslin. Fjärrkontrollen till TV.n är också kul. Speciellt om batterierna åker ur. Eller vad händer om man puttar ner juicepaketet? Men nu låter det som vi bara bråkar här hemma. Helt fel. Mycket kärlek är det oxå. Nu for leksaksmusen Mocca under TV:n så måste ta fram honom innan det blir kattastrof.
 Godnatt Bloggen

Fejkad familj

Nyligen avslöjades att en kvinna gått med i ett forum med privata diskussioner för bland annat familjer som förlorat sina barn. Hon påstod att hon var en tvillingmamma som tidigare hade förlorat två barn. Hennes vänner i forumet var med och sörjde hennes barn, följde oroligt hennes nya graviditet och gladdes med henne när det gick bra. Men det visade sig att allt var fejk och bilderna på hennes "döda" barn var stulna från en amerikansk familjs hemsida. Från en artikel i Leva

Stolt att vara svensk

Heja Sverige. Skiddamerna brons och herrarna silver. Kul. Jag gillar att se på skidor och jag har min favoritåkare. Inte enbart svenskar. Visst vill man att det ska gå bra för sveriges åkare men Vittoz, Piller Cottrer, Angerer, det är väldigt bra åkare. Hejar lite tyst på dom. Ungefär som Bode i utförsbacken.

Lördag igen

Nu är det lördag igen. -10 grader. Men igår blåste det, är nästan värre. Imorse när jag steg upp var världen vit. Nu drar skidsäsongen igång. Tycker om vintern, om det är lagom mycket snö, och inte alltför kallt heller. Idag är det ganska perfekt väder. Det är så härligt att komma hem och se något grått och vitt i fönstret. Man känner sig älskad och blir lycklig. När man kommer in sitter det grå och vita i hallen och väntar och man blir ännu lyckligare. Tack för att du finns Pusi

Hårda tider, även för jultomten

Igår såg jag tomten. Jag kände igen honom på skägget. Han körde bil. Det är klart om han kört släde m renar har det ju varit så uppenbart. Han är nog ute och kollar om det finns några snälla barn. Men är inte det Nissarnas jobb? Men Jultomten har nog kanske behövt permitera Nissarna. Även tomten borde känna av lågkonjukturen. Eller så har Nisse facket sagt att Nissarna inte ska acceptera sådana arbetsuppgifter. Eller så har Nissarna krävt högre lön.

Ett gott skratt förlänger livet

Idag på sångövningen så gjorde jag en god gärning. Jag gav min not till Tomas. Jag hörde ju att han behövde en not. Det är ganska svårt att läsa i grannens not om man inte är ganska säker på sången. Men jag läser ju ändå inte noter, men det vet jag att han gör. Mats tyckte att jag lät mindre anti idag. Kanske är det också. Har städat och tvättat idag. Har testat nya moppen och den ganska nya dammsugaren.

Som det känns

Ibland tänker jag att det vore ganska skönt att få bli inlagd på lassa. Men vad ska man hitta på för att bli det? Jag tänker att om jag blir inlagd så finns det folk omkring mig som bryr sig. Även om det bara är deras jobb. Jag är en patient, men slipper något större ansvar några dar. Inser hur löjligt det låter, men det är så det känns. Ibland

Lite Anti

Min åsikt är...

Mats tyckte att jag var lite anti idag. OKEJ jag ÄR lite anti idag.
Kanske de flesta dagar. Men det kan inte alltid vara frid och fröjd och idel leenden.
Det kunde han ju hålla med om.
"Men jag ser en viss skillnad från när du satt här för, bara, ett halvår sedan."
Visst, men det är väl så det ska vara? Eller?

Det är så skönt med Mats för han lyssnar, kommer med egna åsikter, tips. Han känner mig väl. Inte för väl. Sen att han inte kommer ihåg från gång till annan vad tex Ingela heter, vad jag heter!! eller så, det må ju vara. Det är nog inte demens Mats. Något annat som gör minnesluckorna. Men det är väl lite charmen också.
Det ska inte vara en massa bläddrande i papper, vad pratade vi om sist. Vill inte vara ett namn i en journal.

Vi tar en promenad på 3 km istället för att sitta instängd i ett rum och ha samtal. Visst, funkar bra. Och att ha någon som står kvar när stormen drar förbi. Inte nya personer varje möte. En ny läkare, en ny psykolog. En ny.. vad som helst! Vill inte börja om från början med historien om mig. Nu vet Mats vad det handlar om, låt honom fortsätta.

Du ger mig lugn efter stormen

Ibland kan det vara skönt med nya bekanskaper också. Ibland kanske jag drar mig för att gå till Mats eller Ingela, för dom vet för mycket. Dom ser hur jag mår.

Kan bli lite konflikt i min skalle ibland.

Men Mats är en bra spypåse. Hållbar trots att jag kastar den omkring mig.


Lassa tur och retur

Klockan 10 skulle jag träffa Ingela. Pratade i telefon till nästan halv tio så jag var tvungen att ta den dumma cykeln. Den tål inte minusgrader och bakdäcket har ingen luft. IGEN. Typ stjuttioelfte gången det här året.
Hann med andan i halsen anmäla mig i luckan och sätta mig ner i väntrummet.

Var hemma kring 11.30. Då kom jag på att jag ska ju träffa Mats kl 13. Också på lassa. Vi ska gå och se dumma ut. Ja, det blir nog bra.


Ska få komma på Jojjes kalas. Han ska bjuda mig när det är hans vänner. Så jag räknas inte som Moster längre?

Tjena Bloggen. Nu ska jag förbereda mig för att träffa Mats.

Karaoke, fadderbarn och galna kattsjukan

Har sjungit Karaoke hos Ana i 6 timmar.
Vi tog en matpaus men annars så.. i 6 timmar.
Hon sjöng en fillipinsk sång.

Har fått papper på mitt fadderbarn. Maria 7 år från Bangladesh. Hoppas hon blir nöjd. Pusi tog fotot med sig under soffan.

Hon har fått fnatt. Pusi alltså. Hon har ju förstås varit ensam sen 7 imorse, så jag förstår henne.
Galna kattsjukan kankse är diagnosen.




Har nog lyckats få bort blodkoaglet från tandgropen. Då läker det ju inte. Lever på värktabletter.

Godnatt bloggiga blogg.

Tanke på livet efter döden

Ok, rubriken kanske var lite väl häftig. Men faktum är att jag funderat idag. Om något händer mig vem tar hand om Pusi då? Vem skulle upptäcka att något hänt mig, jag är ju alldeles ensam.
Mats frågade vem/vilka jag träffat i helgen? Jag har ju sagt att jag är ensam. Har knappt några vänner.

Ok, nu överdrev jag nog lite igen. Kan jag lära Pusi att larma S.O.S.

Det känns som om något i munnen svällt.
Tänk om jag slutar andas i natt.
Får man gråta om man är 29 år?

Värk.. Lite sympati tack

Dra aldrig ut en visdomstand. Det är dyrt, gör ont och ingen tycker synd om dig efteråt. Fick en värktablett med hem. Men blodsmaken i munnen då? Det gör så ini vetemjöl ont. Varför är det ingen som tycker synd om mig? Jag behöver en kram!

GO MYHRER, GO

På radio sa dom med STORA BOKSTÄVER att Jens Byggmark är 12.a efter första slalomåket.
Alldeles korrekt i och för sig, men kan dom inte nämna vem som är bästa svensk.
TVÅ svenskar har bättre placeringar än Byggmark inför andra åket.

Men Byggmark gjorde en skräll för två år sedan så han är den enda som räknas.

GO MYRHER GO. Visa dom vem som är bäste svensk.

Tandvärk

I tisdags fick jag ont i munnen. Först bara när jag tuggade och så, men det blev mer och mer och tillslut även när jag inte tuggade. Jag såg själv att tandköttet var rött längst in, men jag är ju ingen tandhygienist eller?!!

Var till folktandvården (gräsligt tidigt på morgonen) och en tandhygienist grävde runt i munnen. Så bad hon en tandläkare kika och han grävde runt en stund. Så drog Erik (tandläkaren) ut en bit av en mjölktand som blivit kvar när jag tappade den för hundra år sedan. Så ville han dra ut en visdomstand.
Visst, gör det sa jag.
Det blir först på måndag. Nu har jag ju mer ont i munnen än jag hade innan jag gick dit. För att dom har grävt runt där inne.
Och dyrt kommer det att bli.
Men men.. det får man väl vara vänlig att betala då.

Viktigt med hörseln!!!

Att se på TV hos mina föräldrar är egentligen svårare än att prata i mobiltelefon på en hockeymatch.
Man hör ingenting.

Tack för Text TV.

Men att ha text är inte alltid så ultimat. Man förlorar mycket på att inte höra något.

Just nu medan jag skriver det här inlägget så står Theo bredvid och pratar om en drake och ett spel, eller om det är samma sak?
Vet inte.
Jojje spelar elorgel, låter inte särskilt bra, men OK det får man tåla.
Ska aldrig mer klaga på Pusi när hon stör mig under ett TV program, för det är lite man missar jämfört, även om man får se här, men det är viktigt att höra programmet också.
Speciellt om det är frågesport eller musikprogram.

Promenera mera

Det är nyttigt att promenera och vistas i naturen. Säger folk, läkare, Mats...

Men ska man bara gå för gåendets skull? Man känner sig löjlig om man inte har ett mål med sin promenad.
Okej, att komma hem kan väl vara ett mål. Men ska man gå runt kvarteret en kvart, hur dum är man inte då då?

Var går man om man går utan mål?
Ska man köpa mjölk på ICA så är man ju påväg nånstans. Men annars då?

Om man går i skogen kan man titta på svampar och bär. Jättekul, om man har intresse för det. Kanske kan vara roligt någon gång, men ska man börja gå varje dag eller åtminstone några gånger/vecka så blir det bara jobbigt.

På tisdag ska jag ialla fall gå med Mats. Bara gå.
Men då är vi åtminstone två som ser dumma ut.




Tänk att Mats gick i min takt. Han älgade inte iväg. Men hur schysst vore det då? Han skulle bära mig om jag inte orkade gå, men det var nog snarare han som tyckte det blev långt. Har bättre kondis än honom. Av många orsaker.
TACK MATS. Gör vi om.
(14 november)

Sommaren 2009

Har redan planer för sommaren 2009. Sundsvall med Berit, Anna, LiseLott, Carina, Ulrica mfl.
Kommer att dela rum med Liselott och vi ska ta bussen i år. Berit säger att det är toppen. Bekvämt och praktiskt. Måste ju pröva då..

RSS 2.0